Classy Barber Bratislava

classy barber logo ba
Blog

Ako si vybrať správny pánsky účes pre tvar vašej tváre? Rady pre štýlový vzhľad

Výber správneho účesu môže mať obrovský vplyv na to, ako sa budete cítiť a vyzerať. Každá tvár je jedinečná a má svoje vlastné kontúry, preto je dôležité zvoliť účes, ktorý vám bude lichotiť. Tu je niekoľko rád, ako si vybrať ten správny účes pre tvar vašej tváre.

1. Poznajte tvar svojej tváre

Prvým krokom pri výbere správneho účesu je poznať tvar svojej tváre. Existujú rôzne tvary tváre, ako napríklad okrúhla, oválna, hranatá, srdcovitá a diamantová. Každý tvar si vyžaduje iný prístup k účesom, ktoré lichotia jeho kontúram.

  • Okrúhla tvár: Vyhnite sa veľmi krátkym účesom, ktoré zdôraznia zaoblené líca. Skúste dlhší pánsky účes, ktorý opticky predĺži vašu tvár.
  • Oválna tvár: Oválna tvár je považovaná za univerzálny tvar, pretože si môžete dovoliť rôzne typy účesov. Skúste experimentovať s rôznymi dĺžkami a štýlmi.
  • Hranatá tvár: Pre hranatú tvár s výraznou čeľusťou sú vhodné účesy s jemnými vlnami, ktoré zmäkčia ostré línie tváre.
  • Srdcovitá tvár: Pre srdcovitý tvar so širším čelom a užšou čeľusťou sú ideálne stredne dlhé účesy, ktoré vyvažujú proporcie tváre.
  • Diamantová tvár: Pre diamantovú tvár sú typické výrazné lícne kosti. Vyhnite sa príliš veľkým účesom.

2. Zvážte vašu textúru vlasov

Okrem tvaru tváre je dôležité zvážiť aj textúru vašich vlasov. Niektoré účesy sa hodia viac k tvrdším vlasom, iné zase k jemnejším. Rozhodnite sa, či chcete udržiavať svoju prirodzenú textúru vlasov alebo ich upravovať pomocou stylingových produktov.

3. Nezabudnite na váš životný štýl

Pri výbere účesu nezabudnite zvážiť svoj každodenný životný štýl. Ak máte veľmi rušný program, možno by nebolo ideálne zvoliť účes, ktorý si vyžaduje veľa času na úpravu.

4. Experimentujte postupne

Ak sa bojíte drastických zmien, začnite s drobnými zmenami. Skúste najskôr inú dĺžku vlasov, neskôr sa pustite do zmeny farby. S takýmito drobnými zmenami môžete nakoniec úplne zmeniť svoj štýl.

pánsky účes

5. Skonzultujte výber s profesionálnym barberom

Ak nie ste si istí, aký účes by vám najviac lichotil, skonzultujte to s profesionálnym barberom. Skúsený barber vám môže na základe tvaru vašej tváre, textúry vlasov a životného štýlu odporučiť ten najlepší pánsky účes. Nechajte si poradiť v profesionálnom barbershope – Classy Barber. Hľadáte voľný termín? Rezervujte si svoj termín ešte dnes.

Facebook
Twitter
LinkedIn
pánsky účes

Obsah článku